Kunstig Intelligens, falske nyheter v/Prof. Petter Bae Brandtzæg

2024-03-04 11:45 - 13:00

Ansvar: Per Haddal

Kjære Rotary-venner,

Jeg har gleden av å invitere til et spennende foredrag mandag 4. mars kl. 12.00 om kunstig intelligens og falske nyheter ved professor Petter Bae Brandtzæg ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo. Han er også sjefforsker (bistilling) ved SINTEF Digital i Oslo.


Han forsker på samspillet mellom mennesker, samfunn og ny teknologi - nye bruksmønstre på nett og i sosiale medier, personvern, chatbots, kunstig intelligens og falske nyheter.


Bae Brandtzæg er oppført på prestisjetunge Stanford University;s World Ranking of Scientists - topp 2 % forskere i verden basert på siteringer og publikasjoner. Han leder forskningsprosjekt om hvordan språkmodeller kan støtte hjelpetjenester for unge på nett, støttet av Dam Stiftelsen.


Jeg oppfordrer alle til å møte opp og bli klokere på nåtid og fremtid. Han må dra kl. 13.00, så vi satser på å starte tidlig.


Vennlig hilsen

Rolf W. 

 

 

Følgende er hentet fra Wikipedia:

Petter Bae Brandtzæg (født 31. oktober 1969 i Oslo) er en norsk medieforsker som er professor ved Universitetet i Oslo.

Brandtzæg har hovedfag i psykologi fra NTNU, og en PhD i medier og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. Spesialområdet er internett og sosiale medier, og han har forsket på hvordan vår nye digitale hverdag påvirker sosiale relasjoner og samfunnsengasjement.[1] Han har særlig markert seg i den offentlig debatten om hvilke konsekvenser sosiale medier har på individer og samfunnet.[2] I 2008 bidro Brandtzæg sammen med flere til at Redd Barna endret sine nettvettregler i 2009.[3][4][5][6][7][8]

Brandtzæg var i 2011 medlem i det offentlige utvalget "Ungdommens maktutredning", ledet av Trond Viggo Torgersen.[9] Han var også medlem i utvalget for nasjonale retningslinjer for åpen tilgang til forskningsresultater, som leverte sin innstilling til Kunnskapsdepartementet 1. juni 2016[10]. Brandtzæg er i perioden 1. januar 2017 til 31. desember 2024 varamedlem i den regjeringsoppnevnte Personvernsnemda ledet av Mari Bø Haugstad.[11]

Han har publisert en rekke artikler og er redaksjonsmedlem i Nytt Norsk Tidsskrift[12][13]. og i det internasjonale tidsskriftet Journal of Computer-Mediated Communication, Oxford Academic[14]. Brandtzæg er på Universitetet i Stanford sin liste over "World Ranking Of Scientists" (2%), der han blant åtte millioner forskere i verden er plukket ut til å være blant to prosenten som har publisert mest og blitt sitert flest ganger[15].

Petter Bae Brandtzæg er forskningsleder og professor[16] ved institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo, og sjefforsker ved SINTEF Digital.[12][17][18]

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Gamle Rådhus Scene
Adresse: Christiania Torv 1
Postnummer: 0151
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: inngang fra Christiania Torg, 2. etg.

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...