Utviklingen i Kina v/ tidl. amb. Svein Olav Sæther

2024-03-11 11:45 - 21:00

Ansvar: Rolf Willy Hansen

Kjære Rotary-venner,

 

Jeg har gleden av å invitere til nytt møte 11. mars kl. 12.00 om Norges forhold til Kina, ved tidligere ambassadør i Beijing i ti år, Svein Olav Sæther.

Svein O. Sæther er statsviter fra Universitetet i Oslo og begynte i Utenriksdepartementet i 1975. Etter stasjoneringer ved ambassaden i Bangkok og FN-delegasjonen i Genève var Sæther ambassadør og spesialrådgiver for nedrustningsspørsmål i UD fra 1987-92. Han tjenestegjorde deretter som ambassadør til Tyrkia og Aserbaidsjan fra 1992 til 1997 og deretter ambassadør til Israel og Kypros 1997 - 2001. Han var deretter sjef for FN-avdelingen i UD fra 2001 til 2007, da han ble utnevnt til ambassadør i Beijing, der han ble i ti år. Oppholdet ble lengre enn vanlig på grunn av det nedkjølte forholdet mellom de to land etter utdelingen av Nobels Fredspris til Liu Xiaobo.    I tillegg til nedrustning, Midtøsten, Kina, fred og forsoning har Sæther de senere år jobbet mye med geopolitikk. Han er nå tilknyttet NOREF, Norwegian Center for Conflict Resolution og er også rådgiver for norske selskaper om geopolitikk.


Det er i år 70 år siden Norge etablerte diplomatiske relasjoner med Folkerepublikken Kina og Kina er en av Norges største handelspartnere. Det medfører både muligheter og utfordringer. Svein O. Sæther vil særlig snakke om det bilaterale forholdet mellom Norge og Kina, men er innstilt på å besvare spørsmål om andre forhold. Jeg ønsker velkommen til et spennende foredrag om et høyaktuelt tema.

 

Vennlig hilsen

 

Rolf W.       

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Gamle Rådhus Scene
Adresse: Christiania Torv 1
Postnummer: 0151
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: inngang fra Christiania Torg, 2. etg.

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...