PSYKIATEREN OG PASIENTEN V/ tidl. OVERLEGE RANDI ROSENQVIST

2024-04-15 11:45 - 13:00

Ansvar: Arve Thorvik

Foredragets fulle tittel er:

"Psykiateren og pasienten: Et offer for helsevesenets bedriftsøkonomiske organisering."

Kjære Rotary-venner,

 
Jeg har gleden av å invitere til nytt foredrag 15. april med psykiater Randi Rosenqvist. 
 
Mange vil mene at det er en krise i psykiatrien i Norge, med nedbygging av sykehus, lange ventelister og ikke minst mye alvorlig kriminalitet der psykiske lidelser synes å ha vært en utløsende faktor. På forespørsel om foredrag svarte Rosenqvist som følger:" Jeg tar gjerne en utfordring og sier noe om hvorledes jeg mener at psykiatrien, og sikkert også mange andre medisinske spesialiteter, er blitt ødelagt av alle organiseringene og detaljreguleringene i helsevesenet. Jeg har hatt et flott yrkesliv, jeg har selv kunnet prioritere og tror jeg har hjulpet ganske mange. Men jeg er ikke sikker på om jeg nå ville ha likt å begynne igjen i psykiatrien hvor fokus er rotasjon av pasienter, ikke å etablere kontakt og utrede hva de måtte trenge. Det å bedriftsøkonomisk etablere tiltak som gir økonomisk uttelling er ikke særlig smart samfunnsøkonomisk eller det pasientene trenger."
 
Rosenqvist er født i 1951, ble lege i 1975 og psykiater i 1987. Hun har arbeidet i det aller meste av psykiatrien og hun hadde ansvar for å observere Anders Behring Breivik i fengselet. Hun konkluderte med at Breivik ikke var psykotisk. Hun er leder av "Nasjonal aksjon for bevaring og utvikling av de psykiatriske sykehusene".  
 
Arne Maurits tar dagens tre-minutter. 
 
Jeg ønsker velkommen til et tankevekkende foredrag om et svært aktuelt tema. 
 
Vennlig hilsen
 
Rolf W.

 

Følgende er hentet fra Wikipedia:

Randi Rosenqvist (født 1951) er en norsk rettspsykiater som har arbeidet i Kriminalomsorgen og vært overlege ved Aker sykehus.

Rosenqvist ble født i Chicago, USA, men tilbrakte kun de første 6 månedene av livet der før familien flyttet til Norge. I Norge hadde hun oppveksten i Oslo og Trondheim. Hun studerte medisin ved Universitetet i Kiel hvor hun avla medisinsk embetseksamen i 1975.[4] I 1987 ble hun spesialist i psykiatri.

Hun har arbeidet i Helsedirektoratet, ved Ullevål sykehusLovisenberg sykehus og Gaustad sykehus og som overlege ved regional sikkerhetsavdeling ved Aker sykehus. Hun var ansatt i Kriminalomsorgen fra 2011 til 2021[5] og hadde blant annet ansvaret med å observere Anders Behring Breivik i fengselet. Hun konkluderte med at Breivik ikke var psykotisk.[6]

Rosenqvist var leder av Den rettsmedisinske kommisjon fra 2003 til 2009, samt varamedlem fra 1983 og medlem fra 1988.[7] I 1980-årene var hun med på å granske forholdene ved Reitgjerde psykiatriske sykehus.[8] Fra desember 2021 er hun leder av Nasjonal aksjon for bevaring og utvikling av de psykiatriske sykehusene.[9][10]

Hun er forfatter av boka Rettspsykiatri : en introduksjon (2009).

Rosenqvist er kommandør av St. Olavs Orden (2017).[11]

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Gamle Rådhus Scene
Adresse: Christiania Torv 1
Postnummer: 0151
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: inngang fra Christiania Torg, 2. etg.

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...